O durere de spate de la birou: obiectele pentru a o rezolva!

0
1278

O durere din spate de la birou este rezolvată cu ajutorul corect! Problemele din spate afectează din ce în ce mai mulți oameni de toate vârstele, dar nu afectează, după cum s-ar putea crede, doar cine efectuează manuale de lucru.

Chiar și persoanele care petrec mult timp așezate sunt, de fapt, susceptibile de a suferi problemele aparatului osteo-muscular și, în special, de modul de reîncărcare. Deci, dacă forța de muncă a petrecut multe ore stând în fața computerului sau dacă sunteți studenții și studenții care lucrează pe cărți cel puțin 4 sau 5 ore pe zi, acest articol vă vorbește!

Care sunt cauzele durerilor de spate de la birou?

Să începem prin a spune că pentru cei care fac lucrări fizice, principalele pericole sunt microfisurile și leziunile mari ale discurilor intervertebrale. Cine, în schimb, trece ziua în fața unui computer (cum ar fi angajații băncii, oficiile poștale, comunele, recepționerii …) problemele apar dintr-o lipsă de aprovizionare cu discuri vertebrale.

Pentru a înțelege ce se întâmplă în spatele unei persoane care a fost imobilă de prea mult timp, trebuie să ne gândim la discurile sale vertebrale ca la o serie de bureți: prin dilatare se hrănesc cu substanțele necesare și prin reducerea volumului sunt capabili să elimine pe cei inutili. , deșeuri.

Se spune de la sine că această dublă mișcare de creștere / scădere a volumului nu are loc într-un mod automat (discurile vertebrale nu posedă mușchi autonomi), ci depinde de accesoriile mișcărilor, și anume de acțiunile noastre de îndoire și torsiune a coloanei vertebrale. Îndoirea și răsucirea care, evident, se pot întâmpla numai atunci când ne mișcăm atât de valoros. Apoi, răsfoiți pur și simplu paginile unei cărți sau apăsați tastele unui computer pentru a ajuta la funcția de absorbție și ejectare a discurilor vertebrale.

Cum să vă mențineți postura corectă atunci când funcționează

Fie că este vorba de studii, fie că funcționează la computer, este întotdeauna necesar ca coloana vertebrală să fie bine aliniată, deoarece acest lucru va duce chiar la o setare corectă a coloanei vertebrale și a curbelor sale, care vor menține amplitudinile naturale din punct de vedere fiziologic.

Va trebui să acordați atenție piciorului să vă odihniți în siguranță pe sol și apoi să verificați dacă unghiul dintre coapsă și picior este de aproximativ 90 de grade. Încercați, dacă este posibil, să păstrați relaxat spatele și umerii, fără a le contracta inutil: economisiți un efort inutil la mușchii spatelui și puteți lucra într-un mod mai eficient pentru un timp crescut.

Nu se repetă niciodată suficient că o poziție corectă a lucrării provine din dimensiunea corectă a tabelului de lucru. Pentru cât de mult puteți acorda atenție modului în care v-ați apropiat de birou, pentru cum să gestionați cu grijă postura din spate, toate acestea nu servesc prea mult decât dacă aveți un suport valid pe care să vă odihniți.

Importanța unei mese de lucru adecvate și a unui scaun adecvat

Dar oare dimensiunea este perfectă pentru o masă de lucru? Experții consideră că ar trebui să poată fi reglat între 60-65 cm. și 80-85 cm., desigur în funcție de înălțimea ta. Trebuie să aveți grijă considerabilă de înălțimea tastaturii computerului, astfel încât coatele să se poată lăsa confortabil la masă. Masa trebuie să aibă o adâncime puțin mai mică de un metru lățime și aproximativ un metru și jumătate.

În ceea ce privește scaunul, acesta consideră că scaunul cel mai bun este cel a cărui lățime diferă de 40-45 cm. până la 50-55 cm., întotdeauna pe baza mărimii șoldurilor și a tipului dvs. fizic (o persoană mai robustă va avea, evident, nevoie de un scaun mai larg și mai confortabil, în timp ce pentru o persoană foarte subțire va fi suficient un scaun cu lățimea de 40 cm. aproximativ).

Chiar și căptușeala are multă importanță: un scaun care era liber ar putea aduce spatele la o postură ușor greșită. Dacă sunteți vreodată într-un magazin de articole de birou, încercați să vă orientați alegerea către scaunele de lucru cu o căptușeală destul de rigidă și cu o grosime de cel puțin 2-2,5 cm.

Este de preferat ca materialul căptușelii să fie respirabil, mai ales dacă folosiți scaunul în climă mai caldă și în timpul verii sufocante italiene. Posibilitatea de reglare a spătarului este fundamentală: un scaun cu spătar rigid ar fi de puțin sau deloc de folos. Dar cât de mult ar trebui să se poată regla spătarul?

Experții recomandă o înălțime reglabilă între cm. 20:40 și înclinația poate fi setată între 90 și 110 grade. Chiar și cotierele au importanța lor și trebuie ajustate la aproximativ 25 cm. de pe suprafața scaunului. Este utilă și posibilitatea rotirii roților, cu scopul de a evita răsucirea periculoasă a coloanei vertebrale, care ar trebui menținută drept cât mai mult posibil.