Toate beneficiile mersului pe jos

0
1001

De la inimă la dispoziție, avantajele de a merge la picioare sunt remarcabile. Veți fi surprins de ceea ce poate face o simplă plimbare pentru noi! Te-ai gândit vreodată cât de bine este să mergi? Dacă sunteți întotdeauna ocupat și nu aveți suficient timp pentru a vă bucura de un pic de sport, situat cel puțin 30 de minute pe zi pentru a face o plimbare. Va oferi mai multe beneficii decât ceea ce vă puteți imagina.

Cu mai bine de două mii de ani în urmă, Hipocrate a spus că mersul pe jos este „cel mai bun medicament” și numeroase studii recente confirmat de el. Să aflăm împreună toate beneficiile mersului pe jos, + 5 obiceiuri bune pe care să le adoptăm – atât acasă, cât într-o vacanță – pentru a ne muta în mai mult, a ne simți mai bine și a reduce impactul nostru asupra planetei.

Mers care trece pe lângă tine

Potrivit unei cercetări a London School of Economics, mersul pe jos este mai bine să stai în formă. Nu aveți nevoie de detaliile echipamentului și nici să intrați într-un loc specific. Dacă ai de gând să te plimbi după cum preferi, alege să o faci în companie sau în singurătate, și când și unde vrei. Pe corpul tău și mintea ta îți vor mulțumi!

Căutarea London School of Economics a studiat 50.000 de pacienți între 1999 și 2012 pentru a vedea cum a reacționat corpul lor la exercițiile din sala de sport decât o plimbare obișnuită. Rezultatul studiului este că o plimbare de o jumătate de oră în zi pentru a păși rapid este cel mai bun mod de a pierde în greutate și de a rămâne în formă. Mersul este mișcarea mai naturală – au sintetizat oamenii de știință englezești – o jumătate de oră până la o zi de mers este mai bine sala de gimnastică pentru a rămâne în formă.

Mersul este bun pentru vederea ta. În timp ce suntem adesea ocupați în fiecare zi în fața unui computer sau citim o carte, gătim sau petrecem timp într-un spațiu închis, cum ar fi casa sau biroul, o plimbare în aer liber, mai ales dacă este în mijlocul naturii, va face fă bine. în ochii tăi, exercitându-ți vederea îndepărtată. Pare banal, dar nu este întotdeauna atât de evident.

Prin deplasarea unui picior reduceți riscul de diabet

Amminare ajută la prevenirea nu numai a problemelor articulatoarelor, a inimii și a plămânilor, ci accelerează metabolismul și reduce riscul de diabet: o plimbare îl ajută să metabolizeze glucoza și să activeze în tot corpul, determinându-l să funcționeze într-un mod mult mai rapid și fluid.

Mersul te ajută să greșești și să-ți tonifici mușchii. Veți putea vedea beneficiile mersului pe jos timp de cel puțin 30 de minute pe zi cu ochii voștri. Desfășurat cu constanță și cuplat pentru a vă oferi o odihnă sănătoasă și adecvată, veți observa că o simplă plimbare vă poate ajuta să ardeți grăsimile asimilate, ajutându-vă să pierdeți în greutate sau să vă mențineți greutatea ideală și să lucrați și ca un exercițiu excelent pentru tonifiant muscular.

Dacă mergi te îmbolnăvești de mai puțin. Datorită funcționării mai bune a sistemului, circulator, noile sisteme de apărare imune vor fi mai active, vor crește eliberarea edorfinei, stimulează sistemul limfatic, vor reduce nivelul de stres și vă veți simți mai odihniți: cerință esențială pentru a permite la sistemul dumneavoastră imun pentru a lucra mai eficient.

Reduceți riscul de cancer la sân

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Asociației Americane de Cercetare a Cancerului, femeile din menopauză care merg regulat cel puțin 30 de minute pe zi reduc cu 10% riscul de cancer la sân comparativ cu cele care duc o viață sedentară.

Îți antrenezi inima mergând. Inima este un mușchi: mai mult este antrenat și mai mult devine mai puternic. Ținând ritmul cardiac sub control, veți observa cum constanța mersului poate face sistemul circulator mai eficient și vă poate facilita oxigenarea corpului.

Mersul pentru a reduce celulita. Fiecare pas este ca un masaj, care externalizează grăsimea subcutanată și combate așa-numita piele pentru a coaja portocala. Când stăm mult timp, poate cu picioarele încrucișate, circulația nu este fluidă și creștem celulita. Obișnuiește-te să faci o plimbare frumoasă după muncă și dispare această problemă!

Mergeți și trăiți mai mult timp. Cu o plimbare simplă de 25 de minute, făcută atât de regulat, îți poți prelungi viața cu 3 până la 7 ani mai mult, spun oamenii de știință. Într-adevăr, mersul pe jos înjumătățește riscul de atac de cord după cei 50 de ani și reduce șansele de a te îmbolnăvi, permițându-ți să duci o viață mai sănătoasă și mai longevivă.