Infecția cu papilomavirus uman și tratamentul acesteia

0
358
Infecția cu papilomavirus uman și tratamentul acesteia

Majoritatea infecțiilor cu papilomavirus uman se rezolvă spontan în decurs de 1 până la 2 ani, dar unele persistă.

Negii acuminați sunt veruci anogenitale benigne, cel mai adesea cauzate de tipurile 6 și 11 ale papilomavirusului uman, precum și de verucile laringiene și orofaringiene. Neoplasmele intraepiteliale de grad scăzut și înalt, precum și carcinomul, pot fi cauzate de papilomavirusul uman. Practic, toate cancerele colului uterin sunt cauzate de papilomavirus uman; aproximativ 70% sunt cauzate de tipurile 16 și 18, iar multe dintre cele rămase de tipurile 31, 33, 35 și 39. Tipurile de papilomavirus uman care afectează în primul rând zona anogenitală pot fi transmise la orofaringe prin contact orogenital ; tipul 16 pare a fi responsabil pentru multe cazuri de cancer orofaringian. Papilomavirusurile umane 16 și 18 pot provoca, de asemenea, cancer în alte zone, inclusiv vulva, vaginul și penisul.

Sfaturi și greșeli de evitat

Sfaturi și greșeli de evitatPractic, toate cancerele de col uterin sunt cauzate de papilomavirusul uman. Papilomavirusul uman este transmis din leziuni în timpul contactului piele-piele. Tipurile care afectează regiunea anogenitală sunt, în general, transmise sexual în timpul actului sexual vaginal sau anal; cu toate acestea, actul sexual digital și oral non-penetrant poate fi, de asemenea, decisiv.

Verucile genitale sunt mai frecvente în rândul pacienților imunocompromiși. Rata de creștere variază, dar sarcina, imunosupresia sau macerarea pielii pot accelera papiloame tratament creșterea și răspândirea negilor.

Simptomele infecției cu papilomavirus uman

Simptomele infecției cu papilomavirus umanNegii apar după o perioadă de incubație de 1 până la 6 luni. Verucile anogenitale vizibile sunt în general prezente ca polipi mici roz sau gri( leziuni de conopidă), moi și umede care

  • Ei devin mai mari
  • Ele pot deveni pedunculate
  • Au suprafețe aspre
  • Ele pot apărea în clustere

Negii sunt de obicei asimptomatici, dar unii pacienți pot prezenta mâncărime, arsuri sau disconfort.

La bărbați, negii apar cel mai frecvent pe preput, sulcul balano-prepuțial, în interiorul meatului uretral și pe arborele penisului. Acestea pot fi localizate în jurul anusului și în rect, în special la bărbații homosexuali.

La femei, negii apar mai ales în vulvă, peretele vaginal, colul uterin și perineu; uretra și regiunea anală pot fi, de asemenea, implicate. Tipurile de papilomavirus uman 16 și 18 cauzează de obicei veruci plate dificil de văzut și diagnosticat clinic.

Diagnosticul Infecției Cu Papilomavirus Uman

Diagnosticul Infecției Cu Papilomavirus UmanVerucile genitale sunt de obicei diagnosticate clinic. Morfologia lor le diferențiază, în general, de negi tipice sifilisului secundar, caracteristic cu un vârf aplatizat și de carcinoame. Cu toate acestea, testarea serologică pentru sifilis este necesară într-un stadiu incipient și după 3 luni. Efectuarea biopsiilor în caz de sângerare, veruci ulcerate sau persistente poate fi necesară pentru a exclude carcinomul.

Negii endocervicali și anali pot fi vizualizați numai prin colposcopie și anoscopie. Aplicarea unei soluții de acid acetic 3-5% timp de câteva minute înainte de examinarea colposcopică determină negii să devină albi, îmbunătățind vizualizarea și detectarea verucilor mici.

Medicii trebuie să verifice dacă există leziuni orale maligne potențial cauzate de papilomavirusul uman în timpul examinării de rutină a gurii și a cavității bucale .

Testele de amplificare a acidului Nucleic permit tastarea papilomavirusului uman, dar rolul lor în gestionarea infecției cu papilomavirus uman este încă neclar.

Tratamentul infecției cu papilomavirus uman

Tratamentul infecției cu papilomavirus umanÎndepărtarea mecanică (de exemplu, prin crioterapie, electrocauterizare, laser sau excizie chirurgicală); Tratament topic (de exemplu, cu antimitotice, caustice sau inductori de interferon); Nici un tratament al verucilor anogenitale nu este în întregime satisfăcător, recidivele sunt frecvente și necesită re-tratament. La pacienții imunocompetenți, verucile genitale se pot rezolva fără nicio terapie. La pacienții imunocompromiși, negii pot fi mai puțin sensibili la tratament.

Deoarece nici un tratament nu este în mod clar mai eficient decât altele, tratamentul verucilor anogenitale trebuie să fie ghidat de alte considerente, în principal dimensiunea negilor, numărul și locația anatomică; preferința pacientului; costul tratamentului; comoditate; efecte adverse; și experiența practicantului.

Verucile genitale pot fi îndepărtate prin

  • Crioterapia
  • Electrocauterizare
  • Laser
  • Excizia chirurgicală
  • Uneori, tratamente topice

Un anestezic local sau general poate fi utilizat în funcție de mărimea și numărul de leziuni care trebuie îndepărtate. Cel mai satisfăcător tratament este îndepărtarea mecanică folosind un resector endoscopic; se poate administra un anestezic general.

Tratamentele topice includ antimitotice (de exemplu, podofilotoxină, podofilină, 5-fluorouracil), caustice (de exemplu, acid tricloroacetic), inductori de eliberare a interferonului (de exemplu, imiquimod) și sinecatechine (un nou produs botanic cu un mecanism necunoscut). Acestea sunt utilizate pe scară largă, dar de obicei necesită mai multe aplicații pe parcursul săptămânilor sau lunilor și sunt adesea ineficiente. Înainte de a aplica tratamente topice, țesutul înconjurător trebuie protejat cu uleiuri minerale. Pacienții trebuie informați cu privire la posibila apariție a durerii locale ca urmare a tratamentului.

Interferonul alfa (de exemplu, interferon alfa-2b, interferon alfa-n3) administrat IM sau direct în leziune, sa dovedit a eradica leziunile intratabile ale pielii și organelor genitale; cu toate acestea, modul optim de administrare și efectele pe termen lung sunt neclare. Mai mult, la unii pacienți cu papuloză bowenoidă a organelor genitale (cauzată de virusul de tip 16), dispariția leziunilor după tratamentul cu interferon-alfa este documentată; cu toate acestea, aceste leziuni se manifestă sub formă de carcinoame invazive.

Pentru leziunile intrauretrale, tiotepa (un medicament alchilant) instilat în uretra se dovedește a fi eficient . La bărbați, 5-fluorouracil aplicat de 2 până la 3 ori pe zi este foarte eficient pentru leziunile uretrale, dar în rare ocazii provoacă umflături cu obstrucție uretrală acută. Leziunile intrauretrale sunt de obicei gestionate de un urolog.

Leziunile endocervicale nu trebuie tratate până când un test Papanicolaou nu a exclus alte afecțiuni cervicale (de exemplu, displazie sau neoplasme) care pot necesita terapie suplimentară. Prin îndepărtarea părții inferioare a preputului, circumcizia poate preveni recurența la bărbații necircumciși.

Partenerii sexuali ai femeilor cu veruci endocervicale și pacienții cu papuloză bowenoidă trebuie, de asemenea, informați și monitorizați cu privire la leziunile legate de papilomavirusul uman. O abordare similară poate fi utilizată pentru papilomavirusul uman în rect.