Zincul

zinc in alimentatie

Date generale:

Zincul indeplineste in organism rolul unui agent de circulatie, dirijand si supraveghand buna desfasurare a proceselor fiziologice si intretinerea sistemelor enzimatice si celulare. Este esential in sintetizarea proteinelor. Ajuta la formarea insulinei. Important pentru stabilitatea chimica a sangelui si in mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului. Studii recente au aratat importanta lui asupra functiilor cerebrale si in tratamentul schizofreniei.

 

Beneficii:

-accelereaza procesul de vindecare a ranilor interne si externe

-elimina petele albe de pe unghii

-preintampina afectiunile prostatei

-favorizeaza cresterea si capacitatea mentala

-diminuarea depunerilor de colesterol

 

Daune in lipsa ei:

-posibil hipertrofia prostatei

 

Surse naturale

-carne

-ficat

-alimente de origine marina

-germeni de grau

-seminte de dovleac

-oua

-lapte praf

Depasirea dozei normale:

-dozele excessive pot deveni toxice.

 

Inamici :

Tehnici de prelucrare alimentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *