Viata dincolo de sport

Viata dincolo de sport - fitness si catering

Uneori ai impresia ca astia din domeniul fitness-ului si al nutritiei sunt setati numai pe felul cum arati, felul cum mananci si altele din acest capitol.

De ce ai crede asta? Pentru simplul fapt ca pe aceste lucruri insista sau asta observa la tine in primele 5 minute de cand te vede. Este normal sa crezi aceste lucruri.

Dar te-ai gandit ca, daca tu nu ai fi sanatos, ai mai putea sa inveti, sa mergi la munca, sa rezisti presiunilor exterioare, sa dai nastere unui copil sanatos, sa te distrezi la o petrecere fara sa te ia ameteala, sa fii mai calm in fata clientilor, sa ai ambitia de a trece peste esecurile din viata ta sau altele?

 

Sportul nu este doar un concept si nu este un mod de viata, pentru ca nu toata lumea trebuie sa arate pe strada ca spartanii din filmul 300!

 

Sportul este un medicament, un instrument de care sa te folosesti pentru a-ti asigura sanatatea pentru dincolo de usile salilor de fitness, pentru a sti sigur ca esti capabil sa suporti intr-un alt mod viata.

 

Cand tu ai un sistem imunitar puternic, fara vaccinuri, nu te simti mai bine cand lumea din jurul tau este racita iar tu nu, ca poti merge la munca si sa faci toate lucrurile pe care ti le-ai planuit?

 

Lumea crede ca sportul este doar pt muschiulosi si atleti, nu este adevarat. El reprezinta miscare, de orice natura dar sa fie o miscare prin care sa transpiri, sa te chinui, sa invingi si sa izbutesti, de fiecare data sa fie o noua provocare de care sa treci, de care sa te plangi si de care sa suferi, sa ajungi la final si sa fii multumit de tine, sa vezi peste ce ai trecut si sa zambesti.

 

Ti se pare cunoscut?

 

Da, da….asa este si in viata, cu provocarile care iti apar in drum, cu faptul ca te-au dat afara de la munca, ca nu-ti gasesti de munca, cu faptul ca intalnirile nu merg asa cum ti-ai dorit si multe altele.

 

Da,ceea ce faci in sala si cum transpiri si cum induri si cum incerci sa rezisti mai mult la fiecare antrenament este acelasi lucru cu ceea ce faci in afara salii, cand dai piept cu viata.

 

Sportul este un concept sau un job pentru antrenori, sportul este un mod de viata pentru atleti dar pentru tine, un om simplu, este doar un medicament pe care il folosesti o perioada lunga de timp, ca sa poti face fata vietii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

3 + 14 =