Magneziul

Reducem senzatia de oboseala cu alimentele potrivite

Reducem senzatia de oboseala cu alimentele potrivite

Date generale:

Necesar pentru metabolizarea vitaminei C, calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Esential pentu buna functionare a muschilor si nervilor. Are un rol important in conversia energetica a glucozei in sange. Alcoolicii au un deficit mare de magneziu.

Beneficii :

  • -actiune antidepresiva
  • -mentinerea sistemului cardio-vascular sanatos
  • -mentine starea de sanatate a dintilor
  • -impiedica depunerile de calciu
  • -amelioreaza neplaceriile cauzate de indigestii

Surse naturale:

  • 28 grame migdale contine 80mg
  • jumatate de cana de spanac contine 78mg
  • 28g caju contine 74 mg
  • 28g alune contine 63mg
  • 1 cana de lapte de soia contine 61mg
  • jumatate de cana de fasole neagra fiarta contine 60mg
  • 2 linguri de unt de alune contine 49mg
  • 1 cana de avocado taiat cubulete contine 44mg
  • 98 de grame de cartof fiert in coaja contine 43mg
  • 224g de iaurt contine 42 mg

Depasirea dozei normale:

-Cantitatile mari de magneziu luate in exces sub forma de suplimnete poate pune in pericol inima si rinichii. Cel mai bine este sa ne luam doza necesara din alimente.

Inamici :

  • -medicamente diuretice
  • -alcoolul
  • cafeaua
  • zaharul rafinat

Toate aceste elemente pot afecta absortia magneziului in organism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *