QWAN KI DO

QWAN – KI – DO a luat nastere in anul 1981 in Franta, fiind o sinteza a celor mai celebre stiluri de arte martiale chino – vietnameze. Este rezultatul a peste 25 de ani de studii si cautari efectuate de unul dintre cei mai mari experti in Artele MartialeVietnameze, Marele Maestru PHAM XUAN TONG. Este o disciplina completa care include:
 
 
1. numeroase tehnici de brate si picioare;
2. eschive rapide si deplasari fulgeratoare;
3. un bogat bagaj de tehnici de proiectare si imobilizare a adversarului la sol;
4. tehnici de secerare a adversarului;
5. spectaculoase tehnici de forfecare aplicate corpului adversarului, de la genunchi si pina la nivelul gitului;
6. tehnici de animale; tehnici imitative de sarpe, vultur, tigru, cocor, maimuta, precum si tehnici secrete de manta religioasa si inlantuiri din stilul betivului;
7. tehnici de arme traditionale ca baston lung, bastoane scurte, tonfe, nunchaku cu doua sau trei elemente, sabie de lemn, halebarda, palos vietnamez, diverse tipuri de cutite, lant, etc.
8. gimnastica psiho-corporala „ Tham The ” (similar Tai Chi -ului);
9. autoaparare impotriva celor mai frecvente atacuri care au loc pe strada.
 
 
Desi definitia Qwan-Ki-Do -ului este arta de a invinge fara sa lupti si de a convinge fara sa vorbesti, iata ca viata de zi cu zi ne pune cateodata in situatia de a lupta fizic pentru a ne apara pe noi insine, pe cei dragi, si, de ce nu, proprietatea. De aceea, pregatirea tehnica este orientata si catre partea de lupta corp la corp si lupta de strada.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

3 + three =