Magarul care a cazut in put

Motiveaza-te!!!

Povestea magarului care te poate motiva

In ziua in care magarul unui fermier a cazut in put si gemea acolo de ore intregi, fermierul se hotara sa ii crute suferinta: animalul era batran si putul era menit sa dispara. Isi invita atunci vecinii sa-l ajute. Inarmati cu lopeti, incepusera asadar sa umple putul. Magarul, dandu-si seama ce se intampla, incepu sa raga cum nu se putea mai frumos. Dar oamenii continuau sa arunce pamant, resemnati la gandul ca-l ingroapa de viu. Magarul se agita, si ragetele lui iti sfasiau inima, asa ca oamenii se grabira. Pana cand animalul tacu…Nu se mai auzea nimic decat miscarile lui, ultimele salturi si zvacniri, fara indoiala.Oamenii isi continuara sarcina, in liniste. Deodata, unul dintre ei inlemneni si scoase un tipat, toata lumea se intoarse spre put si ce sa vezi, se zareau urechile magarului…o fantoma,deja?

Barbatii intelesera atunci: la fiecare lopata de pamant, magarul, fara ragaz, se scutura. Pamantul cadea de pe spatele lui in fundul putului, formand o mica movilita ce se marea,si pe care putea sa se urce. Curand,magarul iesi din put si incepu sa tropaie.

 

Aceasta povestioara ne arata o paralela la viata, cum nenumaratele experiete din ea risca sa ne inghita daca lasam garda jos, iar trucul de a iesi din put este de a ne scutura si a avansa. Fiecare dintre supararile noastre este o piatra pe care ne putem sprijini ca sa progresam.

 

Cateva reguli pentru a inainta in viata:

-asteapta mai putin de la altii si mai mult de la tine

-elibereaza-ti sufletul de ura

-elibereaza-ti mintea de ingrijorare

-ofera dragoste, mai intai tie, apoi celorlalti

-crede in tine

-traieste si fii tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

2 + 8 =