Standardele ne opresc cresterea si dezvoltarea

Masa musculara,standarde si Dezvoltarea

Standardele, sunt si ele bune de ceva, ca la urma urmei ele sunt baza a majoritatea lucrurilor pe care le avem azi.

De exemplu, standardul pentru unitatea de masura este o bucata de metal pozitionata undeva intr-un muzeu din Londra, de care se stie ca inventatorul i-a dat aceasta greutate si toata lumea s-a luat dupa ea.

Asa este si in acest domeniu al sportului, s-a implementat ca pentru cresterea in masa musculara se fac intre 6 si 12 repetari pe serie si asa a ramas batut in cuie.

Orice avansat care stie cate ceva despre fitness si are 2 brate mari, daca il intrebi care sunt cifrele pentru crestere in masa musculara iti va spune acelasi numar.

 

Nu-i invinuesc deoarece si toate aceste informatii false de pe net induc omul in eroare. La fel si pentru cresterea pieptului, pentru partea superioara exista doar un singur exercitiu inclinat la 45 de grade. Cine zice ca daca acea banca va fi la 35 de grade (de exemplu), nu va mai creste partea superoara a pieptului?

 

Daca incercati sa lasati la o parte aceste standarde care inebunesc lumea si sa variati putin, veti castiga mult mai multa masa musculara decat de obicei.

 

Incercati ca pentru un program nou de antrenament pentru piept, sa renuntati la acea presa normala in care se pun zeci de kg pentru 4-6 repetari, puneti mana pe gantere si executati impins pentru piept pe o banca reglabila pentru fiecare grad la care se poate inclina, cu cate 15 repetari.

 

Exemplu:

 

Plan drept: 1×15 repetari

Plan usor inclinat la nivelul 1 (sau prima gaura): 1×13

Plan mediu inclinat la nivelul 2 (sau a 2-a gaura): 1×11

Plan la 45 grade: 1×9

 

Executati seturi dupa acest model. Primul set crescator la fel ca in model iar cel de-al 2-lea descrescator.

 

Incercati o astfel de abordare si nu stagnati la acelasi standard tipic si uzual de 45 grade.

Fiecare grad cu care inclinati banca va lucra intr-un alt mod pieptul, va activa alte si alte fibre musculare.

Fiecare schimbare de unghi sau de priza va activa intr-un alt mod muschiul iar in acest fel el va fi socat la fiecare antrenament.

 

Varietatea e solutia pentru a rupe stagnarea masei musculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

twelve − 9 =