Mananca sanatos pentru o viata sanatoasa. Meniu Marti

Meniul pentru Marti

Mananca sanatos pentru o viata sanatoasa. Meniu Marti

Mic dejun

Sorbet de iaurt pe pat de cereale si biscuiti

 

Acest preparat este ceva mai complicat dar va asigur ca isi merita efortul deoarece este plin de proteine sanatoase si pe langa asta este si dulce.

Incepem cu gelatina: se ia un castron de ceramica, se adauga 200ml lapte si 2 plicuri jumatate de gelatina granule, se se lasa la inmuiat circa 10 minute.

 

Puneti intr-un robot o mana- doua de biscuiti si cereale din care poftiti, eu am ales arahide, seminte de floarea-soarelui si fulgi de grau, pentru proteine desigur si multe fibre. Lasati-le pe toate in robot circa 5 minute pentru a se marunti bine.

 

Se scoate compozitia de faina intr-un castron iar in alt castronel se adauga jumatate de pachet de unt cu concentratie de 80% grasime, se pune pe baie de aburi, la cuptor sau la microunde pana se topeste.

 

Untul topit se aduga peste faina teptat si se amesteca pana cand se poate modela din compozitia respectiva. Daca se sfarama usor atunci mai trebuie adaugat unt.

 

Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava de tort, se preseaza si se da la congelator pentru 10 minute.

 

Separat luam 400g branza dulce de vaca (incercati sa fie de calitate si nu din supermarketu
ri) si 400g de iaurt cu 3,5% grasime, le adaugam in robotul de bucatarie si ii dam drumul pana cand se formeaza o pasta super fina. Intre timp adaugam circa 3 linguri de miere de albine, un capacel de esenta de portocale (sau chiar doua) si lasam sa se amestece bine de tot.

Rasturnam compozitia intr-un castron mare si revenim la gelatina care este gata inmuiata. Asezam castronelul pe o baie de abur si amestecam pana cand toate granulele se topesc.

Luam gelatina topita, o rasturnam peste combinatia de branza si iaurt, amestecam bine de tot incat sa se omogenizeze dupa care rasturnam totul in tava unde am pus ca baza blatul din biscuiti cu cereale.

Se da la congelator pentru jumatate de ora si apoi se pastreaza in frigider.

Mananca sanatos pentru o viata sanatoasa. Meniu Marti

Pranz

Cotlet de porc cu salata de spanac

 

Este un meniu destul de simplu de preparat. Se iau 200 de grame de cotlet de porc, lasati grasimea pe care o are deoarece se va topi imediat, daca considerati ca este prea multa atunci puteti sa mai taiati din ea.

 

De obicei imi place sa condimentez carnea sa o las pentru o noapte in frigider inainte de a o pune in tigaie, dar voi procedati cum doriti.

 

Carnea se taie in felii subtiri subtiri, se condimenteaza si se lasa in frigider peste noapte sau se trage imediat la tigaie.

 

Se ia jumatate de ceapa si se toaca marunt.

 

Incingeti la maxim o tigaie mare si lasati focul la maxim, puneti un varf de cutit de unt cu 80% grasime si intindeti-l pe toata suprafata tigaii.

 

Imediat adaugati ceapa taiata marunt si dupa 30 secunde carnea condimentata (daca ati lasat-o la frigider peste noapte, scoateti-o mai devreme din frigider inainte de a o trage la tigaie)

 

In timp ce se prepara in tigaie, incepe sa-si lase zeama, incercati sa nu lasati sa se gateasca pana se evapora toata apa, pentru a ramane cat mai frageda.

 

Se iau 50g de spanac si peste el se da prin razatoare un morcov si deasupra se marunteste putina telemea de vaca, astfel incat sa avem toate culorile in farfurie.

 

In principiu cu acest pranz veti primi toti nutrientii de care aveti nevoie de la o masa, proteine, fibre, minerale, antioxidanti etc.

 

Spor la gatit 🙂

mananca sanatos dupa retetele noastre cu somon

Cina

Specialitate de somon

 

Aici se complica putin lucrurile, dar va garantez ca va iesi un preparat foarte bun, mai ales pentru cei care adora somonul afumat!

 

Aveti nevoie de 100g somon afumat si 400g de telemea de vaca nesarata.

 

Intr-un castron se adauga 100ml apa si un plic de gelatina, se lasa la inmuiat cat timp faceti urmatoarele lucruri (circa 12 minute).

 

In acelasi timp se pune pe foc un ibric cu apa, pentru a pregati baia de aburi pentru gelatina.

 

Telemeaua de vaca o bagati in robotul de bucatarie cu lama in forma de S si ii dati drumul pana cand se formeaza o crema.

Intre timp se iau cele 100g de file de somon afumat si se taie cubulete cat mai mici.

 

Dupa ce branza s-a transformat intr-o pasta, o transferati intr-un castron, adugati somonul maruntit si amestecati pana cand se incorporeaza.

 

Se ia o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza 2 felii de paine toast pe fundul tavii si pe peretii laterali cate jumatate de felie de paine.

 

Daca au trecut cele 12 minute si apa a inceput sa clocoteasca, atunci puteti aseza castronul cu gelatina inmuiata peste ibric si amestecati incotinuu pana se topesc particulele de gelatina.

 

Adaugati gelatina peste crema de branza cu somon afumat si amestecati pana se incorporeaza, ulterior o rasturnati in tava tapetata cu paine. Se intinde bine crema si se da la congelator pentru o ora, dupa care se poate lasa in frigider peste noapte.

 

Se taie felii ca pe o paine si se serveste.

 

Aveti astfel o alta masa de seara de la care sa va bucurati de toate beneficiile oferite de peste, proteine, omega 3, minerale .

 

Spor la gatit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *