Importanta Indicelui Glicemic intr-o dieta

Importanta Indicelui Glicemic intr-o dieta

Dintr-un punct de vedere energetic,putem compara lipidele cu un trunchi de stejar,proteinele cu un trunchi de tei si glucidele cu o craca de brad.In cantitati egale,lipidele vor procura,prin ardere,de 2 ori mai multa energie decat proteinele.Glucidele vor asigua la fel de multa energie ca si proteinele,dar vor arde mult mai rapid.O craca de brad va provoca o flacara foarte intensa,dar de scurta durata.Orice cosar bun te va sfatui sa nu-ti oferi totusi prea des acest spectacol.Fiecare craca de brad ars in asemenea fel adauga un strat de creozot in semineu.Intr-o buna zi,acumularea de creozot va provoca incediu in semineu si va arde probabil casa.

Ingerarea unei glucide cu indice glicemic ridicat determina de fiecare data o crestee a nivelului de insulina in sange si depunerea uni strat fin de grasime in interiorul vaselor sanguine,care poarta numele de aterom.

Cu timpul acest strat e grasime se ingroasasectiunea efectiva a vaselor sanguine se reduce,presiunea arteriala creste si intr-o zi,izbucneste incendiul in semineu(criza cardiaca).Aecest fenomen de obstructie progresiva a arterelor se numeste ateroscleroza.

„dieta neopaleolitica,Autor Romain Gagnon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *