Despre Culturism

La aceasta parte sunt multe de precizat, dupa parerea mea sunt 5 tipuri de persoane care vor sa faca acest sport:

  1. cei care il fac pentru sanatate, carora le place miscarea
  2. cei care vor sa arate bine in fata fetelor
  3. cei care vor sa faca doar pentru a ajunge la nivelul in care sa dea un pumn si sa pice 3 oameni dintr-o data
  4. cei care il fac de performanta dar zi de zi, sunt un pic pufosi iar cu 3 luni inainte de concursuri incep diete puternice si diferite tipuri de antrenament pentru a se stria cat mai bine
  5. cei care care mentin constant acel corp frumos si striat in fiecare zi pentru ei

Cred ca n-am omis nici o categorie. Acum o sa credeti ca sunt rautacios si ca toata lumea vrea sa faca pentru sanatate, nu este asa credeti-ma, majoritatea se incadreaza in una din categoriile de mai sus.

Sunt acei pusti de 15 ani pana in 19 ani care vor sa faca acest sport, mai pentru muschi, mai ca vor sa mai puna ceva greutate pe ei, mai ca vor sa le creasca rezistenta si puterea.

Si intra in sala si vad ca majoritatea lumii ridica greutati mari, sau stau cate 2 minute si il analizeaza pe unul care e bine construit, si uita de antrenament. Sunt unii dintre acestia care merg singuri la sala, si vor sa incerce sa faca ceva cu corpul lor, dar apare o problema, majoritatea nu au partener, ceea ce mi se pare un lucru greu. Parerea mea este ca daca esti la inceput in acest sport si nu ai partener care sa fie tot timpul cu tine, nu cred ca vei reusi vreodata sa te intreci pe tine insuti.

Poate gresesc aici, intr-adevar sunt unele persoane care vin singure la sala si cer ajutorul tot timpul unuia sau altuia la diverse exercitii. As vrea sa stiu daca dupa cateva luni in care vrei sa introduci pentru o saptamana un program cu pauze scurte de rezistenta, sau pur si simplu ai un blocaj in cresterea musculara si vrei sai dai un impuls cu un astfel de antrenament, ce faci atunci? Va spun eu, nimic, pentru ca nu o sa ai cum sa-ti faci programul asa cum scrie la carte, de fiecare data stai dupa unul sau altul iar pauzele tale vor fi mai lungi cand ar fi trebuit sa fie scurte. As vrea de asemenea sa stiu cati dintre cei care merg singuri la sala sunt satui de figurile pe care le au unii si felul cum le raspund cand te duci si le ceri ajutorul. Cam cat stati pana vine acea persoana sa va dea ajutorul de care aveti nevoie pentru a lucra cu o greutate care va este noua, sau pe care vreti sa o depasiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

seven + ten =