Bun si rau despre carne

Carnea in alimentatie

Carnea un aliment nutritional important

Bun

 

– participa la constructia si intretinerea corpului prin aminoacizi

– datorita continutului de proteine ridicat, este utila in alimentatie

– previne anemia datorita continutului de fier

– intretine buna functionare a sistemului nervos

– triptofanul din carnea de pui si curcan amelioreaza dispozitia

– zincul amelioreaza fertilitatea masculina

– ficatul contine cantitati mari de vitamine si minerale foarte usor de absorbit

 

Rau

 

– consumul prea mare de carne supune rinichii unui stres major

– o cantitate prea mare de proteine de origine animala poate sa se transforme in grasime

– o cantitate mare de carne duce la un consum mare de vitamina B6

– consumul crescut de carne creste tensiunea arteriala si riscul de ateroscleroza

– pentru ca nu contine fibre, poate duce la constipatie

– miros puternic urat prin transpiratie datorita amoniacului care provine de la metabolizarea proteinelor

– contine purine

– mesele bogate in proteine scad nivelul serotoninei si pot da depresii, creste pofta de dulce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *