Masa musculara,steroizi si riscuri

Masa musculara,steroizi si riscuri

Un articol destul de interesant mi-a atras atentia intr-o revista si consider ca este un prim pas pentru documentarea celor flamanzi dupa steroizi si masa musculara.

V-ati gandit macar odata daca platiti cumva pentru acel castig de masa musculara prin acest mod de trisare numit steroizi?

 

Cum s-a dezbatut foarte mult acest subiect, s-a ajuns la concluzia ca urmarile sunt un pret prea mare doar pentru ceva muschi in plus sau ceva mai multe discuri pe bare, indiferent ca esti atlet de performanta sau doar un infocat al fitness-ului.

Incearca sa gasesti un sportiv de performanta in domeniul culturismului din anii ‘90 incoace, care sa mai traiasca sau sa nu aiba o problema grava de sanatate, ai sa vezi ca nu prea gasesti, spre deloc.

 

Pentru ei a meritat efortul pentru ca au obtinut ceea ce si-au dorit, acele competitii si castiguri de bani si faima. Dar cu pretul sanatatii sau chiar vietii.

Pentru ei scopul era masa musculara si nu sanatatea, ceea ce vor si multi tineri din salile de azi.

Din aceasta cauza daca nu vrei campionate, competitii si sa fii de top incearca sa nu-ti irosesti sanatatea doar ca sa arati mai bine pentru fata din club care iti face cu ochiul.

Folosirea steroizilor a trecut usor usor in toate sporturile, deoarece atletii isi doresc castigurile cu orice pret mai ales daca traiesc din sportul practicat.

In anii ‘80 s-a facut un sondaj in care atleti de top erau intrebati ce ar face daca ar avea ocazia sa faca un pact cu diavolul in care sa li se ofere timp de 5 ani castiguri la toate competitiile si in schimb sa li se ia viata dupa acest timp. Majoritatea raspunsurilor au fost afirmative.

Un exemplu bun si recent este Ronnie Coleman care a suferit o serie de operatii pentru multiple afectiuni si terminandu-se cu un bazin bionic complet chiar daca omul are 8 titluri Mr. Olympia si ridica in tinerete sute de kg.

 

Recomandarea ar fi ca incepatorii sa deschida bine ochii atunci cand vine vorba de greutati mari si steroizi, pentru ca sanatatea este pe primul loc si abia apoi felul cum aratam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

6 + two =