Tehnici avansate de antrenament

Antrenamente grele

Antrenamente grele si Fitness

 

1). Superseturi

Executa seturi de 2 exercitii pentru aceeasi grupa musculara sau pentru grupe diferite unul dupa altul, fara pauza intre ele.

2). Seturi triple

Executa 3 exercitii consecutive pentru o grupa musculara fara pauza intre ele.

 

3). Seturi gigant

Patru sau mai multe exercitii pentru o grupa musculara executate unul dupa celalalt fara pauza intre ele.

 

4). Arse

Continua cu un set peste punctul in care poti ridica greutatea o repetare completa, cu o serie de repetari partiale. Lucreaza atat cat muschii tai pot misca greutatea chiar si numai cativa centimetri.

 

5). Trisarea

Foloseste o usoara pendulare a greutatii pentru a depasi punctul cel mai greu cand obosesti aproape de sfarsitul unui set. La flexiile pentru biceps cu greutate mare spre exemplu ai putea sa executi numai 8 repetari stricte pana la epuizare. O balansare usoara a greutatii sau o viteza mai mare a repetarii te-ar ajuta sa mai adaugi 1-2 repetari.

 

6). Seturi descrescatoare

Dupa ce ai completat numarul de repetari al unui set, indeparteaza repede 2 discuri sau ia o pereche de gantere mai usoare. Fa alte repetari pana nu mai poti, apoi mai ia 2 discuri de pe bara si mai fa cateva repetari.

 

7). Repetari fortate

Roaga un partener de antrenament sa te ajute sa mai faci cateva repetari la sfarsitul unui set dupa ce ai ajuns la epuizare. Partenerul va ridica bara doar atat cat sa poti depasi punctul mort.

 

8). Negative

Opune rezistenta la partea de coborare a unei miscari cand se folseste o greutate foarte mare.

 

9). Repetari partiale

Fa repetari care sa implice numai portiuni limitate ale traiectoriei- partea de sus, mediana sau de jos- a unei miscari.

 

10). Pre-epuizare

Pre-epuizarea unui muschi cu un exercitiu uniarticular inainte de a face o miscare multiarticulara. La antrenamentul pentru picioare, poti incepe cu extensia picioarelor inaintea unui set de genoflexiuni

11). Pauza-odihna

Ia pauze scurte in timpul unui set al unui exercitiu pentru a stoarce mai multe repetari. Foloseste o greutate cu care sa poti face 2-3 repetari, odihneste-te 20 secunde, apoi incearca sa faci inca 2-3 repetari. Ia o alta pauza si fa iar cate repetari poti, apoi mai repeta inca odata acelasi lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esti bot? *

four × three =